Prof. dr. R.J. de Weijs (hoofdredacteur)

Rolef_de_weijs_nieuw

Rolef de Weijs is hoogleraar nationaal en internationaal insolventierecht aan de UvA, visiting professor in Riga en advocaat/curator bij Houthoff Buruma Amsterdam. Hij doceert Insolventierecht, European Insolvency Law en Critical Analyses of Corporate Finance and Insolvency Law. Verder is hij vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII), chief editor van de serie European and International Insolvency Law Studies en opleidingsdirecteur van de VU-UvA master Law, Markets & Behavior.

A.L. Jonkers LLM (hoofdredacteur)

Aart_donkers

Aart Jonkers is docent/onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, doceert voornamelijk insolventierecht en schrijft een rechtsvergelijkend proefschrift over persoonlijke zekerheden in insolventierechtelijk kader.

Mr. J.A. Breeman

Breeman

Jurgen Breeman is advocaat bij Ploum Lodder Princen te Rotterdam. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is gespecialiseerd op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en faillissementsrecht. Hij adviseert bedrijven en bestuurders op het gebied van reorganisaties en aansprakelijkheden. 

Mr. M.S. Breeman

Martijn_breeman

Martijn Breeman is advocaat bij Houthoff Buruma te Amsterdam. Martijn studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie privaatrecht en studeerde in 2010 af met een duale togamaster. Tijdens zijn master heeft hij een half jaar gestudeerd aan Queen's University in Kingston, Canada. Martijn is gespecialiseerd op het gebied van faillissementsrecht en herstructureringen en wordt regelmatig benoemd tot curator in faillissementen.

Mr. drs. M.M. Eveleens-van der Zwaag

Margreet_eveleens

Margreet Eveleens is advocaat bij Van Benthem & Keulen in Utrecht. Zij studeerde Nederlands recht en bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Margreet is gespecialiseerd in insolventierecht, procesrecht en civiele fraude.

Mr. drs. M.A.J. Hartman

Michiel_hartman

Michiel Hartman is advocaat bij DVDW Advocaten te Rotterdam. Hij studeerde Economie en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij is gespecialiseerd op het gebied van insolventierecht en bestuurdersaansprakelijkheid. In faillissementen ondersteunt hij regelmatig curatoren in het onderzoeken en doorgronden van (financiële) administraties.

Mr. B. Hoyng

Bart_hoyng

Bart Hoyng is advocaat bij Houthoff Buruma in Amsterdam. Hij studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: Nederlands Recht. Thans is hij werkzaam op sectie Restructuring & Insolvency. Hij is gespecialiseerd in zaken op het gebied van insolventie en herstructurering, advisering van vennootschappen in de financiële dienstverlening. Daarnaast is hij gespecialiseerd in ondernemingsrechtelijke procespraktijk, met de nadruk op zaken op het gebied van insolventie en herstructurering.

Mr. dr. S. Renssen

Samentha_renssen

Samantha Renssen is Universitair Docente Insolventie- en Ondernemingsrecht aan Maastricht University en redactielid bij TvOB. Ze studeerde in 2013 cum laude af in Maastricht. Op 18 november heeft Samantha haar proefschrift, getiteld: 'De turboliquidatie van de Besloten Vennootschap' succesvol verdedigd. Thans publiceert zij regelmatig over met name de turboliquidatie, herstructurering van ondernemingen en faillissementsfraude. In 2016 won zij voor haar onderzoeksactiviteiten de Ian Strang Award (INSOL International).

Mr. dr. F.A. van Tilburg

Floortje_van_tilburg

Floortje van Tilburg is advocaat bij Van Iersel Luchtman advocaten in Breda. Ze is gespecialiseerd in Insolventierecht,  aansprakelijkheidsrecht & procesrecht.

Mr. M. Verdonk

Marco_verdonk

Marco Verdonk is werkzaam bij de Universiteit van Tilburg. Hij doceert Goederenrecht, Insolventierecht en Burgerlijk Procesrecht. Hij doet daarnaast een promotieonderzoek naar het gebruik van insolventieclausules.

Mr. J.C.L. Verheijden

Janne_verheijden

Janne studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar specialismen zijn insolventie, herstructurering, financieringen en zekerheden. Janne is als advocaat werkzaam bij Boels Zanders Advocaten te Eindhoven.

Mr. M. de Wild

Marielle-de-wild

Mariëlle de Wild is advocaat bij AMS Advocaten te Amsterdam. Ze studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide de masteropleiding Commerciële rechtspraktijk. Mariëlle is werkzaam op het gebied van het insolventie-, verbintenissen en ondernemingsrecht.