mr. E.C.H.J. Lokin (hoofdredacteur)

Manuel_lokin

Emmanuel Lokin is werkzaam als hoogleraar Ondernemingsrecht bij de Universiteit Utrecht en als advocaat bij Stibbe N.V. te Amsterdam. In april 2018 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam onder leiding van prof. L. Timmerman en prof. M.J. Kroeze op het onderwerp: De bezoldiging van bestuurders van beursgenoteerde vennootschappen. Hij is tevens hoofdredacteur van het ondernemingsrechtelijke tijdschrift Maandblad voor Ondernemingsrecht (MvO) en Ondernemingsrecht Updates (OR Updates).

mr. H.J. de Kloe (hoofdredacteur)

Erik_de_kloe

Erik de Kloe is werkzaam als docent ondernemings- en insolventierecht aan de Erasmus Universiteit. Voordien was hij advocaat. Erik publiceert regelmatig over faillissementsrechtelijke onderwerpen en schrijft op dit rechtsgebied ook een proefschrift.

mr. J.O. Bijloo

Job_website

Job Bijloo studeerde in 2013 af aan de Universiteit Leiden en was zijn eerste vijf jaren in de advocatuur werkzaam binnen de Restructuring & Insolvency praktijk van een groot Nederlands kantoor. Op dit moment is Job werkzaam als curator en als advocaat binnen de financierings-, herstructurerings- en insolventierechtpraktijk van Windt Le Grand Leeuwenburgh Advocaten in Rotterdam. Job annoteert verder uitspraken op het gebied van het insolventierecht in Jurisprudentie Onderneming & Recht en is auteur voor Tekst & Commentaar Insolventierecht.

mr. drs. T.E. Booms

Tom_booms__2015

Tom Booms is werkzaam als advocaat bij RESOR N.V. Hij heeft een master Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Utrecht en een master Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tom is gepromoveerd op het proefschrift ‘Aanvullen van subjectieve rechten’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

mr. M.S. Breeman

Martijn_breeman

Martijn Breeman is advocaat bij Houthoff Buruma te Amsterdam. Martijn studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie privaatrecht en studeerde in 2010 af met een duale togamaster. Tijdens zijn master heeft hij een half jaar gestudeerd aan Queen's University in Kingston, Canada. Martijn is gespecialiseerd op het gebied van faillissementsrecht en herstructureringen en wordt regelmatig benoemd tot curator in faillissementen.

mr. A.D. van Dalen

Diederick_van_dalen__davvr___11

Diederick van Dalen is in 2009 afgestudeerd aan Universiteit Utrecht en is als advocaat werkzaam bij De Advocaten van Van Riet te Utrecht. Hij is specialist op het terrein van het ondernemingsrecht en faillissementsrecht en wordt regelmatig aangesteld als curator in faillissementen. Diederick heeft in 2016 de Grotiusopleiding Insolventierecht afgerond. In 2018 heeft hij de specialisatieopleiding ‘Financiële Economie voor Insolventieadvocaten’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Diederick is lid van de specialisatievereniging INSOLAD.

mr. J.D. van den Dolder

Screenshot_2019-09-25_at_09

Jacobine van den Dolder is thans advocaat bij DVAN Advocaten in Rotterdam. Zij heeft naast haar werk als jurist bijzonder beheer bij Rabobank de bachelor Rechtsgeleerdheid en aansluitend in 2016 de master Ondernemingsrecht afgerond aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Jacobine is gespecialiseerd in insolventierecht, ondernemingsrecht en hippisch recht. In het bijzonder houdt zij zich bezig met het begeleiden van ondernemingen in zwaar weer.

mr. drs. M.M. Eveleens-van der Zwaag

Margreet_eveleens

Margreet Eveleens is advocaat bij Van Benthem & Keulen in Utrecht. Zij studeerde Nederlands recht en bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Margreet is gespecialiseerd in insolventierecht, procesrecht en civiele fraude.

mr. J.F. Fliek

Joris_fliek

Joris Fliek is werkzaam als advocaat bij RESOR N.V. Joris studeerde Nederlands recht, met de specialisaties privaatrecht en ondernemingsrecht, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast heeft Joris de bachelor Economics and Business Economics afgerond.

 

mr. I.F.M. Lakwijk

Foto_inge_lakwijk

Inge Lakwijk is advocaat bij Van Iersel Luchtman in ‘s-Hertogenbosch. Zij is gespecialiseerd in insolventierecht en ondernemingsrecht, waaronder met name financiering & zekerheden. Zij studeerde rechtsgeleerdheid aan Tilburg University.

mr. drs. V.G.M. Leferink

Vera_leferink__2016__6

Vera Leferink is als advocaat werkzaam bij RESOR, een nichekantoor te Amsterdam gespecialiseerd in corporate litigation, herstructureringen en andere insolventiegerelateerde kwesties. De zaken die Vera behandelt, hebben vaak een internationaal aspect. Vera adviseert en procedeert op dit rechtsgebied.
Vera studeerde Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit en Accounting & Control, eveneens aan de Radboud Universiteit. Zij is Bestuurslid van de Vereniging JIRA (Jonge Insolventierecht Advocaten).

mr. K.C.S. Meekes

Kim_meekes__davvr___22

Kim Meekes is in 2012 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is advocaat bij De Advocaten van Van Riet. Zij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en faillissementsrecht en wordt regelmatig aangesteld als curator in faillissementen. Kim heeft twee specialisatieopleidingen afgerond; Insolventierecht voor curatoren (CPO) en Grotius Insolventierecht. Kim is lid van de Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA) en aspirant-lid van de Vereniging voor Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).

mr. J.E. van Nuland

Jeffrey_van_nuland

Mr. J.E. (Jeffrey) van Nuland is advocaat Insolventie & Herstructurering en Ondernemingsrecht bij Boels Zanders Advocaten te Venlo. Jeffrey studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht (Bachelor of Laws, cum laude) en volgde de Specialisatie Privaatrecht (Master of Laws, cum laude). Hij is PhD-candidate aan het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies van de Universiteit Maastricht en lid van de JIRA.

mr. O. Oost

mr. dr. S. Renssen

Samentha_renssen

Samantha Renssen is Universitair Docente Insolventie- en Ondernemingsrecht aan Maastricht University en redactielid bij TvOB. Ze studeerde in 2013 cum laude af in Maastricht. Op 18 november heeft Samantha haar proefschrift, getiteld: 'De turboliquidatie van de Besloten Vennootschap' succesvol verdedigd. Thans publiceert zij regelmatig over met name de turboliquidatie, herstructurering van ondernemingen en faillissementsfraude. In 2016 won zij voor haar onderzoeksactiviteiten de Ian Strang Award (INSOL International).

mr. S.E. Streng

Sophie_streng

Sophie Streng is werkzaam als advocaat bij RESOR. Zij heeft na haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden een master privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd met als specialisatie commerciële rechtspraktijk.

mr. W.T.N. Vlasveld

Lagro_geelkerken-wouter_vlasveld

Wouter Vlasveld is werkzaam als advocaat (en curator). Hij heeft een master rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Leiden (2011) en een master Financieel recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (2012). In 2018 heeft Wouter de INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht gevolgd aan de Grotius Academie. Hij is lid van het bestuur van de Vereniging voor Jonge Insolventierechtadvocaten (Vereniging JIRA).

mr. J.H.M. van de Wiel

Foto_juliette_van_de_wiel

Juliette van de Wiel is advocaat bij DVDW in Den Haag. Zij is gespecialiseerd in het faillissementsrecht en in herstructureringen en wordt regelmatig aangesteld als curator in faillissementen. Juliette heeft Nederlands recht gestudeerd aan Maastricht University.